Kamp Süresi

6 gün

Tarih

04 - 10 Ağustos 2024

Eğitmenler

5 eğitmen

Varoluş: Felsefe ve Psikoloji

Arkheye geliş tarihi 4 Ağustos, ayrılış 10 Ağustos'tur.

Bu yaz okulunda hem kişilerin hayatları ve subjektif dünyaları için hem de düşünce tarihi için önemini hep korumuş bir sorunun peşinde olacağız: İnsan varoluşunun anlamı ve imkanları nelerdir, varoluşa dair sorular özneyi nasıl kurar?

Felsefenin merceğinden bu soruyu irdelerken merkez noktalarımız aşağıdaki temalar olacak:

  • Sartre’ın Varoluşçuluğunun Kökenleri: Nietzsche’nin Varoluşçuluğunun ve Fenomenolojinin Etkileri

  • Sartre’ın Özgürlük Kavramı

  • Yabancılaşmanın Tarihselliği: Birey- Toplum İlişkilerindeki Tezahürler

  • Sanat Eserlerinde Çağdaş Yabancılaşmanın İzlerini Sürmek

  • Anlamın Belli Bir Tahakkümden Koparılma Durumu: Absürdü Paradoks ve İrrasyonel Üzerinden Yeniden Düşünmek

Psikolojinin merceğinden ise:

  • Varoluşçu Felsefesinin Psikoterapötik İmkanları

  • Heidegger Felsefesi ve Psikanalizi Buluşturan Bir Yaklaşım: Daseinanalitik

  • Lacan’da Varlık Sorusunun İzdüşümleri: 

Varlık ve Dil İlişkisi

Ayna Evresine Ontolojik bir Yaklaşım

temalarını irdeliyor olacağız. Şirince’nin sakin doğası içinde bu soruları bizimle beraber düşünmek isteyen katılımcılarımızı heyecanla bekliyoruz!

 

Organizatör:

Heval Defne Çoban

hdefnecoban@gmail.com

Nursena Keçe

knursena18@gmail.com

İçerik dışında başvuru ve kayıtla ilgili sorularınız için:

cigdemsahin@nesinkoyleri.org



Maya Mandalinci

1 programı var

Detaylar

Umur Başdaş

1 programı var

Detaylar

Burak Çakır

2 programı var

Felsefe
Detaylar

Beyza Akgün

1 programı var

Detaylar

Bilal Akyüz

2 programı var

Detaylar

Arkhé Kampüsü

Arkhé Projesi 2014 yılında Nesin Matematik Köyü’nde doğdu; yıllar içinde büyüyerek etkinlik yaptığı mekanlara sığamaz oldu ve 2019'da Matematik Köyü’nün hemen yanındaki bir zeytinliğe taşındı. Şimdi kendi arazimizde, şehrin gürültüsünden uzakta, çalışmak istediğimiz konulara odaklanabildiğimiz ve akademik özgürlüğün kısıtlanmadığı bağımsız bir mekanı kurduk; iyileştirmek ve güzelleştirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Doğa ile iç içe olan bu zeytinlikte, dersliklerinde uzman eğitmenlerin eşliğinde tartışabileceğimiz, Şirince'nin geleneksel mimarisi ve çevre ile uyumlu bir kampüs inşa ediyoruz. 

ULAŞIM:

OTOBÜSLE: Bulunduğunuz yerden Selçuk’a giden otobüs firmaları olabilir. Yoksa ve otobüsle İzmir’e geliyorsanız, İzmir garajından Selçuk’a minibüsler kalkıyor. Havalimanına da yakın olan Gaziemir’den kalkan/geçen Selçuk minibüsleri de var.

UÇAKLA: İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na indikten sonra İZBAN veya HAVAŞ ile Selçuk'a varabilirsiniz. HAVAŞ'ın kalkış saatleri ve ücretleri için buraya tıklayın. (Selçuk'a giden HAVAŞ için Kuşadası otobüsüne binmeniz gerekiyor.)

TRENLE: Havaalanından veya İzmir'in diğer birçok bölgesinden Selçuk’a İZBAN ile de ulaşabilirsiniz. Tepeköy aktarma istasyonunda inip yine indiğiniz yerden kalkan Selçuk trenlerine aktarma yapmanız gerekecek. Sefer saatleri için buraya tıklayın. (Arama yaparken bineceğiniz istasyondan - Tepeköy seferlerine bakıp sonra Tepeköy - Selçuk seferine bakın.)

ÖZEL ARAÇLA: İzmir’e geldikten sonra İzmir-Aydın otoyoluna girerseniz yaklaşık 50 km sonra Torbalı gişelerine ulaşacaksınız. Buradan da yaklaşık 20 km sonra Selçuk gişelerine ulaşacaksınız. Selçuk’un girişindeki ilk kırmızı ışıklardan sola dönerseniz Şirince yoluna girmiş olacaksınız. (Şirince tabelasını da göreceksiniz.)

ŞİRİNCE'YE ULAŞIM: Selçuk’tan Şirince’ye ilk minibüs 7:00'de. Akşam 20.00'a kadar her 20 dakikada bir minibüs var. Selçuk’tan Şirince’ye taksiyle ulaşımın ücreti yaklaşık 150 lira. Şirince ile Arkhe arası 800 metre. Yol boyunca tabelalar var. Valizinizi yolun girişindeki Yorgo Restoran’a bırakırsanız 10 dakika yürüyerek Arkhe'ye varabilirsiniz. Biz valizinizi diğer katılımcılarınkiyle birlikte birkaç saat içinde Arkhe'ye getirmiş oluruz.